Závody Petlery - Měděnec

30.05.2013 20:32

O minulém víkendu se náš tým zůčastnil třetího závodu letošního ročníku závodů automobilů do vrchu. Již při pátečním odjezdu, kdy panovala zima a déšť, bylo jasné že nás nečeká lehký víkend. Depo, které se tentokrát nacházelo v prostorách cíle nás přivítalo teplotou 5 stupňů Celsia, tak pár kapek alkoholu a oheň založený přímo u obytného přívesu byla nutnost :).

Sobotní ráno nebyla v počasí žádná změna a volba vhodných pneu byla rozhodující. Největší přání v týmu bylo společné a to, aby déšť ustál, protože mokré pneu nepatří ve vybavení mezi naše nejsilnějš stránky. Po měřených tréninkových jízdách které jsme absolvovali na proříznutém slicku se Petr Zakouřil držel ve své třídě na místě druhém a v celkovém hodnocení na parádním pátém místě. Stejně úspěšně se držel i Honza Suchý, který byl ve třídě třetí a celkově těsně za první desítkou a to díky zdravotním problémům, které Honzu potkali po pátečním večeru :) Nad očekávání to byla dobrá umístění zvláště proto, že tato trať nepatří mezi naše nejoblíbenější a její druhá polovina je velice rychlá a takříkajíc na srdíčko.

Ostré závodní jízdy začali díky mnoha nehodám až ve 14hod. na skoro již suché trati a výkon motoru byl již opět rozhodující. Značného zrychlení oproti dopoledni dosáhl Honza Suchý, který dokázal zrychlit o deset vteřin, čímž si upevnil třetí místo ve třídě. Naopak Petr Zakouřil nedokázal zopakovat čas z dopoledních trénkových jízd a ve třídě E2 obsadil také třetí příčku. V celkovém hodnocení všech účastníků závodu jsme protlačili obě auta do první desítky a to na sedmém a osmém místě absolutně.

Dobrá umístění nás potěšili, závody jsme si užili a těšíme se na další naší účast.

PTM Motorsport